Match i Superettan 2013
Matchstart: 2013-07-21 kl 18:00
Arena: Södertälje Fotbollsarena
Publik: 1 501

Assyriska FF mötte Ängelholms FF på söndagskvällen i Superettan på Södertälje Fotbollsarena. En publik på 1501 personer hade samlats för att se matchen, med domare Kristoffer Karlsson vid sidan av planen och assistentdomarna Gustav Axmon och Conny Hugman.

Matchen började jämnt men det var Ängelholms FF som tog ledningen i den 25:e minuten genom Andreas Karlsson, med assist av Omid Nazari. Bara en minut senare utökade Monday Samuel ledningen till 2-0 efter en fin passning från Björn Westerblad. Assyriska FF försökte svara men det var Ängelholms som höll kontrollen över matchen.

I den 34:e minuten drog Matthew Robert Pyzdrowski på sig ett gult kort för att ha försenat spelet. I den 43:e minuten fick även Gabriel Awrohum ett gult kort efter en tackling på en motståndare.

Assyriska FF gjorde ett byte precis innan halvlek, där Jonas Hellgren ersatte Gabriel Awrohum. Andra halvlek började med ett byte på varje sida, där Yousef Yousef kom in för Admir Catovic på Assyriska FF:s sida.

I den 59:e minuten fick Kyle Konwea en varning för en vårdslös tackling. Christer Youssef fick också ett gult kort strax därefter, i den 62:a minuten. Även Monday Samuel på Ängelholms FF drog på sig en varning i den 68:e minuten.

Ängelholms FF fortsatte att dominera och i den 70:e minuten gjorde Junes Barny mål efter assist av Omid Nazari, vilket höjde ledningen till 3-0. Assyriska FF gjorde ett byte direkt efter målet, där Bachir Katourgi bytte ut Christopher Brandeborn.

Ängelholms FF fortsatte att visa bra form och i den 73:e minuten gjorde Omid Nazari själv mål, med assist av Junes Barny, och satte 4-0 på resultattavlan. Ängelholms FF gjorde två byten direkt efter målet, där Muamet Asanovski bytte ut Monday Samuel och Michael Mocevic Baggner bytte ut Andreas Karlsson.

I den 80:e minuten gjorde även Ängelholms FF ett byte till, där Rebin Asaad kom in och ersatte Johan Eiswohld. Matchen fortsatte med bra försvar från Ängelholms FF och matchen slutade med 4-0 till bortalaget.