Match i Superettan 2013
Matchstart: 2013-08-12 kl 19:00
Arena: Gamla Ullevi
Publik: 2 101

Örgryte IS lyckades ta tre viktiga poäng hemma på Gamla Ullevi när de mötte Assyriska FF i en match som slutade 3-0. Redan i inledningen av matchen tvingades Assyriska spela med en man mindre efter en tidig utvisning för Kyle Konwea. Jakob Lindström i Örgryte ådrog sig en varning bara några minuter senare.

Det blev en jämn och spännande match där båda lagen visade upp fin fotboll. Men det var Örgryte som var hetare framför mål och skapade flera farliga chanser. Efter drygt en halvtimmes spel tog hemmalaget ledningen genom Sebastian Ohlsson som fick en fin passning från Jacob Ericsson. Assyriska försökte hitta vägen tillbaka in i matchen men blev istället drabbade av två nya utvisningar i andra halvlek, först Sotirios Papagiannopoulos och sedan målvaktstränaren Rodrigo Joaquin Reynoso och tränaren Azrudin Valentic.

I 74:e minuten utökade Emil Ahdrian ledningen för Örgryte med en fin nick efter en hörna från Sebastian Ohlsson. Assyriska försökte fortsätta kämpa men lyckades inte få till något mål. Istället kunde Johan Hedman göra ett tredje mål för Örgryte på övertid, assisterad av Jonathan Azulay. Publiksiffran på Gamla Ullevi var 2101 åskådare och domaren Patrik Eriksson hade hjälp av Andreas Björkman och Anders Böwing som assisterande domare. Efter matchen ligger Örgryte fortfarande näst sist i tabellen medan Assyriska FF är kvar på plats 7.