Match i Superettan 2013
Matchstart: 2013-08-25 kl 16:20
Arena: Påskbergsvallen
Publik: 1 555

Det var en spännande Superettan-match på Påskbergsvallen mellan Varbergs BoIS FC och Örebro. Efter en tuff inledning med två varningar, en för båda lagen, så kom det första målet i den 48:e minuten. Örebros Kalle Holmberg stod för det och sänkte nerverna i bortalaget.

Varbergs BoIS FC gav dock inte upp och bytte in Karl Söderström i den 60:e minuten. Men trots flera försök så var det först i den 80:e minuten som Filip Svenberg lyckades göra mål för hemmalaget. Pierre Tillman fick en assist på den viktiga kvitteringen.

Men glädjen i hemmalagtet blev kortvarig då Örebros Marcus Pode gjorde mål i den 85:e minuten. Därmed tog bortalaget ledningen igen med 2-1. Trots flera försök från Varbergs BoIS FC, inklusive ett byte där Arif Azemi ersatte Filip Svenberg, så lyckades de inte kvittera en andra gång.

Således vann Örebro matchen med 2-1, vilket var en besvikelse för hemmapubliken på Påskbergsvallen. Domaren Dragan Banjac och assisterande domarna Andreas Grönman och Andreas Söderkvist hade en lugn och tydlig match. Publiksiffran låg på 1555, med många stöttanden supporters från både hemma- och bortalag.