Match i Superettan 2013
Matchstart: 2013-08-29 kl 19:00
Arena: Borlänge Energi Arena
Publik: 822

Matchen mellan IK Brage och IFK Värnamo på Borlänge Energi Arena slutade 1-1 inför en publik på 822 personer en torsdag kväll i Superettan. Domaren Robert Daradic höll i taktpinnen med assistans av Mahbod Beigi och Pär Lindström.

Tuffa tag började redan i den 25:e minuten då Alhaji Kamara fick en varning för IFK Värnamo. Men det dröjde ända till den 38:e minuten innan första målet kom, då Dzenis Kozica satte 0-1 för bortalaget med assist av Phathizwe Sacolo. Och bara en minut senare drog Björn Åkesson på sig en varning för IFK Värnamo, medan Ryan James Gilligan fick en varning för IK Brage strax innan halvtid.

Direkt efter pausen fick IK Brage sin andra varning när Ryan James Gilligan blev utvisad, vilket gjorde matchläget ännu svårare för hemmalaget. Men trots numerärt underläge lyckades de kvittera i den 60:e minuten genom Peter Magnusson med assist av Stefan Lindmark.

Båda lagen gjorde flera byten under matchen, men trots flera chanser på båda sidor stod det 1-1 när domaren blåste av matchen. Matchen präglades även av flera varningar, och i sista minuterna fick även Daniel Åkervall sitt andra gula kort och blev utvisad för IK Brage.

Med resultatet ligger IK Brage kvar på sista plats i tabellen medan IFK Värnamo klättrar upp en placering till 14:e plats. En jämn match med dramatik och kämparglöd på planen som slutade oavgjort.