Match i Superettan 2013
Matchstart: 2013-10-07 kl 19:20
Arena: Idrottsparken
Publik: 4 053

GIF Sundsvall tog en viktig seger hemma på Idrottsparken mot serieledarna Falkenbergs FF med målsiffrorna 1-0 på måndag kväll.

Matchen inleddes med ett högt tempo där båda lagen skapade farliga chanser. Men det var GIF Sundsvall som lyckades ta ledningen i den 24:e minuten genom Kevin Walker som fick ett precist inlägg från Adam Chennoufi. Falkenbergs FF fortsatte att trycka på men hade svårt att skapa riktigt farliga målchanser.

I den andra halvleken fick GIF Sundsvalls Joakim Nilsson en varning och blev sedan utbytt i den 70:e minuten. Falkenbergs FF försökte desperat att kvittera men det ville sig inte. I stället var det GIF Sundsvall som närmast att öka på ledningen men Falkenbergs FF:s målvakt gjorde flera viktiga räddningar.

Falkenbergs FF försökte desperat att få till en kvittering och bytte in Stefan Rodevåg och Carl-Oscar Korenado men det fick inte önskad effekt. Istället fortsatte GIF Sundsvall att hota och bytte in Stefan Ålander och Runar Sigurjonsson i slutet av matchen.

Matchen slutade med en 1-0 seger för GIF Sundsvall som nu klättrar upp på en tredjeplats i tabellen. Falkenbergs FF leder fortfarande tabellen men får se upp med GIF Sundsvall som nu bara är en poäng bakom. Domaren Glenn Nyberg gjorde en bra insats tillsammans med sina assisterande domare Mahbod Beigi och Andreas Björkman. Publiksiffran var godkänd med 4053 personer på plats.