Match i Superettan 2013
Matchstart: 2013-10-26 kl 15:00
Arena: Ängelholms IP
Publik: 1 355

Det var en spännande match mellan Ängelholms FF och Hammarby på lördag eftermiddag på Ängelholms IP. Förutsättningarna var att Ängelholms FF låg på plats 8 i tabellen medan Hammarby låg på plats 5. Efter 40 minuter bröt Muamet Asanovski genom och satte en vacker styrning i nätet bakom Hammarbys målvakt, vilket gav Ängelholms FF ledningen 1-0. Nikolas Ledgerwood blev bestraffad med en varning för att ha tacklat för sent.

Strax före halvtidsvilan fick Ängelholms FF en gyllene chans att utöka sin ledning, som William Robert Warshaw inte missade. Björn Westerblad gav Warshaw en perfekt passning som han kunde förvandla till ett mål, vilket gjorde att Ängelholms FF gick in i pausen med en två-måls-ledning. Kennedy Bakircioglu fick en varning i samma minut.

Hammarby kom ut starkt i andra halvlek vilket snabbt resulterade i två mål. Nahir Besara satte bollen i mål efter en passning från Erik Sundin, vilket minskade Ängelholms FFs ledning till 2-1 efter bara två minuter in i halvleken. Kort därefter lyckades Andreas Haddad kvittera matchen, vilket ledde till en stunds nervositet på hemmalagets läktare.

Men det var Ängelholms FF som drog det längsta strået när Junes Barny satte en drömträff efter 58 minuter, vilket återigen gav hemmalaget ledningen. Hammarby fortsatte att kämpa in i det sista, men kunde inte göra fler mål. Ängelholms FF vann matchen med 3-2 inför en publiksiffra på 1355 personer.

Assisterande domarna hette Magnus Vallerius och Henrik Svensson och domare var Magnus Ahlsén. Matchen bjöd på flera byten, däribland att Nicklas Lindqvist gick in på planen för Nahir Besara och Mattias Adelstam för Nikolas Ledgerwood. Även Ängelholms FF genomförde två byten i samma minut när Rebin Asaad ersatte Othman El Kabir och Michael Mocevic Baggner kom in istället för Muamet Asanovski. Slutligt bytet genomfördes av Ängelholms FF när Andréas Grahm gick in i stället för Björn Westerblad.