Match i Superettan 2019
Matchstart: 2019-04-16 kl 19:00
Arena: Visma Arena, Växjö
Publik: 2 111

Östers IF tog emot Degerfors IF hemma på Visma Arena i en match där bortalaget kom ut starkast. Redan efter elva minuters spel gjorde Rasmus Alm 1-0 till Degerfors IF. Östergötarna ville dock inte vara sämre och bara fem minuter senare kvitterade Carl Johansson till 1-1.

Matchen präglades av en del hårda närkamper och det delades ut flera varningar till hemmalaget. Anton Andreasson fick se det gula kortet redan efter 20 minuter och senare i matchen fick även Liridon Silka och Oliver Silverholt varsin varning.

Degerfors IF bytte in Erik Björndahl och Mattias Özgün medan Östers IF satsade på David Johannesson och Jonathan Drott för att försöka hitta det avgörande målet. Christian Ljungberg fick också se det gula kortet för hemmalaget.

Matchen slutade till slut 1-1 efter en hård kamp på planen. Östers IF tog därmed en poäng på hemmaplan och befäster sin niondeplats i tabellen medan Degerfors IF behåller sin andraplats.

Domaren Granit Maqedonci leddde matchen med assistans från Julia Magnusson Sandkvist och Julian Poulsen Sosefo inför 2111 åskådare på Visma Arena i Växjö på tisdag kväll.