Västerås SK FK - Varbergs BoIS FC (1 - 2)
Match i Superettan 2019
Matchstart: 2019-05-04 kl 16:00
Arena: Hitachi Energy Arena
Publik: 2 067

Det var en stundtals jämn match som spelades på Hitachi Energy Arena i Superettan mellan Västerås SK FK och Varbergs BoIS FC. Västerås började starkt och tog ledningen redan efter 10 minuter då Boris Ljevar satte in bollen på en fin assist från Brian Span. Varberg svarade dock snabbt och Robin Book kvitterade matchen efter 26 minuter.

I andra halvlek var det Varbergs tur att ta ledningen när Astrit Selmani strax efter paus satte 2-1 på en assist från just Robin Book. Västerås kämpade för att komma tillbaka in i matchen men tvingades att göra två byten, bland annat byttes den pigge spanske forwarden Brian Span ut, vilket påverkade spelet.

Varberg höll i ledningen och kunde hålla undan till seger i det tuffa bortamötet på Hitachi Energy Arena. En seger som tar Varberg upp på en fjärdeplats i tabellen efter 8 omgångar och gör att Västerås får fortsätta kämpa i mitten av tabellen. Sammanlagt var det 2067 personer på plats för att se matchen och domare för matchen var Granit Maqedonci med assistance av Josef Alacam och Niklas Alfredsson.