Match i Superettan 2019
Matchstart: 2019-05-26 kl 15:00
Arena: Strandvallen A-plan
Publik: 1 462

Mjällby AIF tog emot GAIS på hemmaplan Strandvallen A-plan en solig söndagseftermiddag i maj inför en publik på 1462 personer. Domaren Granit Maqedonci höll i pipan tillsammans med sina assisterande domare Besim Boletini och Ajdin Mlivic.

I den 28:e minuten gjorde GAIS sitt första byte när Aiden Connor Harvey klev in på planen och Niklas Andersen lämnade. Bara några minuter senare, i den 31:a minuten, drog Mjällby AIF igång målskyttet genom Jacob Bergström, assisterad av Viktor Gustafson.

I den 36:e minuten fick GAIS Evaldo Nascimento Lamaur Neto en varning, och strax därefter, i den 39:e minuten, gjorde de sitt andra byte när Niklas Olsson klev in och Emil Ek Wahlström byttes ut. Precis innan halvtid, i den 45:e minuten, gjorde Mjällby AIF sitt första byte när Pavle Vagic byttes in istället för Gisli Eyjólfsson.

Efter halvtid fortsatte båda lagen kämpa på planen, och i den 70:e minuten fick Niklas Olsson från GAIS en varning. Kort därefter, i den 71:a minuten, fick Joel Nilsson från Mjällby AIF en varning. I den 78:e minuten lyckades Pavle Vagic göra ett straffmål och ökade på Mjällby AIFs ledning till 2-0. GAIS svarade genom att göra sitt tredje byte när Milos Andelkovic klev in istället för Rasmus Rosenqvist.

Mjällby AIF utnyttjade tiden genom att göra två byten till, när Felix Konstandeliasz klev in istället för Joel Nilsson i den 82:a minuten och Ottar Magnus Karlsson klev in istället för Bubacarr Jobe i den 86:e minuten. GAIS fick en sista varning i den 87:e minuten då Milos Andelkovic drog på sig en varning.

Matchen slutade 2-0 i Mjällby AIFs favör, då de kunde hålla undan till sitt första mål och göra ett straffmål för att säkra segern. GAIS kämpade på men lyckades tyvärr inte komma ikapp.