Match i Superettan 2019
Matchstart: 2019-06-04 kl 19:00
Arena: Gamla Ullevi
Publik: 4 338

Örgryte IS FF stod för en stark insats när de mötte Syrianska FC på Gamla Ullevi i en Superettan-match på tisdag kväll. Med en publik på 4338 och Per Melin som domare, visste båda lagen att de hade en tuff match framför sig.

Örgryte IS FF inledde matchen starkt och det skulle bara ta tretton minuter innan bollen letade sig in bakom Syrianska FC:s målvakt. Ailton Jose Almeida gjorde målet med assist från Gustav Ludwigson vilket gav hemmalaget ledningen med 1-0.

Den andra halvleken bjöd på flera spännande händelser. Simon Nilsson från Örgryte IS FF drog på sig en varning efter 56 minuter. Strax därpå var det dags för Giovanni Salemo Wendell Hiwat från Syrianska FC att ta emot en liknande bestraffning. Syrianska FC bytte in Ihab Naser för Wendell Hiwat i hopp om att få in mer kraft i anfallet.

Men detta skulle inte räcka för gästerna. Örgryte IS FF bytte in Freddie Brorsson för Ailton Jose Almeida i hopp om att få ytterligare mål på tavlan. Syrianska FC bytte ut Emin Grozdanic och tog in Mauricio Albornoz Inola.

Syrianska FC:s Abud Keriakes drog på sig en varning efter 77 minuter. Med tio minuter kvar att spela bytte Örgryte IS FF in Linus Tornblad för Hannes Sahlin.

Med endast några minuter kvar av matchen tog Fredrik Johansson Zanjanchi chansen att göra mål för Örgryte IS FF med assist från Gustav Ludwigson, vilket höjde ledningen till 2-0. Syrianska FC:s Noí Olafsson drog på sig en varning direkt efter målet.

Med bara några minuter kvar av matchen bytte Syrianska FC in Stefan Ilic för Sebastian Rajalakso. Matchen skulle sedan sluta med en klar seger för hemmalaget, vilket betyder att Örgryte IS FF nu ligger på plats sex i tabellen medan Syrianska FC fortsätter att ligga näst sist.