Jönköpings Södra IF - Varbergs BoIS FC 3 - 1

Jönköpings Södra IF - Varbergs BoIS FC (3 - 1)
Match i Superettan 2019
Matchstart: 2019-06-19 kl 18:30
Arena: Stadsparksvallen, Jönköping
Publik: 2 051

Jönköping Södra IF lyckades besegra Varbergs BoIS FC i en spännande fotbollsmatch på onsdagskvällen. Inför en publik på 2051 personer på Stadsparksvallen i Jönköping dominerade hemmalaget matchen och kunde till slut vinna med 3-1.

Matchen började på ett högt tempo och Jönköpings Södra IF öppnade målskyttet redan efter sju minuter när Jakob Orlov satte bollen i mål efter en assist av Fredric Fendrich. Jönköping fortsatte att dominera matchen och skapade flera farliga chanser, men lyckades inte utöka ledningen innan halvtidsvilan.

I andra halvlek var det Jönköping som styrde matchen och 63 minuter in i matchen kunde Jakob Orlov göra sitt andra mål för kvällen, denna gång via en nick efter en assist av Amir Al-Ammari. Bara en minut senare fick Jakob Orlov en varning och det såg ut att kunna bli en tuff match för honom.

Men istället var det Jönköpings Södra IF som kunde utöka sin ledning när Alexander Jallow satte en straff i den 68:e minuten. Varbergs BoIS FC tog sig dock samman och Perpaim Beqaj kunde reducera till 3-1 på en assist från Nahom Girmai Netabay tre minuter före slutet av matchen.

Det var dock för sent för Varbergs BoIS FC att göra någon större skillnad på matchen och Jönköpings Södra IF kunde ta tre poäng på hemmaplan. Matchen var väl dömd av domaren Granit Maqedonci som hjälptes av sina assisterande domare Josef Alacam och Johan Kristoffersson.