Match i Superettan 2019
Matchstart: 2019-06-23 kl 15:00
Arena: Strandvallen A-plan
Publik: 2 342

Det var en eftermiddag med perfekt fotbollsväder på Strandvallen A-plan när Mjällby AIF mötte IK Brage. Publikmängden imponerande med 2342 personer på plats, där Johan Krantz höll i domartrissen med Julian Poulsen Sosefo och Simon Kristensson som assistenter.

Matchen inleddes med högt tryck från båda lagen, men Mjällby AIF var det lag som först lyckades få in bollen i nätet. Det var stjärnan Mohanad Jeahze som stod för målet och därmed tog hemmalaget ledningen med 1-0 efter 30 minuter.

Efter en jämn första halvlek med endast ett mål kom lagen tillbaka ut på planen för den andra halvleken. Inom sju minuter av spelet avgjorde IK Brage istället matchen genom två snabba mål. Först var det Kristian Andersen som utjämnade ställningen till 1-1 efter 52 minuter. Sedan följde Christian Kouakou med målet som ledde bortalaget till 2-1 efter en vacker omställning, bara fem minuter efter utjämningen.

Mjällby AIF tog in Ottar Magnus Karlsson för David Löfquist i 61:a minuten, medan Jakob Ottosson byttes in för Joel Nilsson i det 85:e minuten. Det var dock för sent för hemmalaget att komma tillbaka och kvittera matchen, trots ett flertal farliga chanser.

Matchen slutade därmed med seger för gästande IK Brage med 2-1 över Mjällby AIF. Varningar för Bubacarr Jobe och Mohanad Jeahze för hemmalaget och Anton Lundin och Jonathan Lundbäck för bortalaget.