Match i Superettan 2019
Matchstart: 2019-08-04 kl 17:30
Arena: Visma Arena, Växjö
Publik: 2 084

Östers IF vann den spännande Superettan-matchen på Visma Arena i Växjö mot GAIS med 2-1. Med en publik på 2084 såg lagen ut att ha tre poäng i sikte.

Spelet var jämnt under den första halvleken, men Östers IF tog ledningen i den 34:e minuten. James Keene slog en nick som ledde till en nickmål, assisterad av Simon Helg. GAIS Niklas Olsson fick en varning efter 27 minuters spel.

I den 37:e minuten kvitterade gästerna från Göteborg genom Carl Elfgren med Niklas Olssons assist. GAIS-spelaren Karl Bohm fick en varning efter 38 minuters spelning.

I andra halvlek spelade Östers IF mer dominerande spel. I den 50:e minuten gjorde Fredrik Lundgren ett mål för Östers IF. Målet var assistat av Filip Örnblom.

Östers IF Johan Persson fick en varning i den 72:a minuten, men det var inte tillräckligt för GAIS att ta in försprånget. Både lag bytte spelare under matchen, men Östers IF:s Anton Andreassons byte i 75:e minuten gjorde ett positivt intryck på planen.

GAIS fick inte in något mål i andra halvleken, trots att de bytte ut spelare och försökte spela aggressivt. Måns Saebbös byte för GAIS i den 82:a minuten var inte tillräckligt för att vända matchen. Östers IF fortsatte sin dominans tills slutet av matchen. Liridon Silkas byte i den 84:e minuten ökade inte spelets intensitet tillräckligt.

Domaren Robert Daradic höll huvudet kallt under matchen och gjorde ett bra jobb med att döma alla incidenter på planen. Pär Leek och Ajdin Mlivic assisterade också i matchen.

Östers IF tog tre poäng efter att ha besegrat GAIS med 2-1 på Visma Arena i Växjö.