Match i Superettan 2019
Matchstart: 2019-08-06 kl 19:00
Arena: Gamla Ullevi
Publik: 3 079

Örgryte IS FF tog emot Halmstad på Gamla Ullevi en tisdagskväll i Superettan. Det var en jämn inledning på matchen men i den sjunde minuten gjorde Ailton Jose Almeida ett viktigt nickmål för hemmalaget med en assist från Carl Wede och gav dem en tidig ledning på 1-0.

Örgryte fortsatte att pressa och i den artonde minuten tog de kontrollen över matchen med Gustav Ludwigson som gjorde ett snyggt mål efter en passning från Danny Ervik och ökade ledningen till 2-0.

Halmstad försökte att kämpa tillbaka men i den tjugonionde minuten sänktes deras förhoppningar när Danny Ervik gjorde det tredje målet för Örgryte med en assist från Alexander Bernhardsson.

I den trettiofjärde minuten reducerade dock Halmstad genom Andreas Johansson och gav dem hopp om en comeback men Örgryte fortsatte att dominera.

Båda lagen gjorde flera byten i andra halvlek men inget av dem resulterade i fler mål. Örgryte fick två varningar genom Hannes Sahlin och ett byte med Jakob Lindström som ersatte Ailton Jose Almeida. Halmstads Joel Allansson fick också en varning.

Trots några små försök i slutminuterna från Halmstad lyckades inte laget göra några fler mål och Örgryte vann matchen med 3-1. Örgryte IS FF går nu upp på fjärde plats i tabellen, medan Halmstad hamnar på elfte plats.