Match i Superettan 2019
Matchstart: 2019-08-17 kl 13:30
Arena: Hitachi Energy Arena
Publik: 3 295

I lördags spelades en spännande match i Superettan mellan Västerås SK FK och Halmstad på Hitachi Energy Arena inför en publik på 3295 personer. Domare för matchen var Granit Maqedonci med Julia Magnusson Sandkvist och Simon Kristensson som assisterande domare.

Det tog inte lång tid innan första varningen i matchen delades ut, till Västerås SK FKs nummer fem Ilir Berisha, bara fyra minuter in i matchen. Halmstad satte också snabbt tonen för matchen med en straff av Rasmus Wiedesheim-Paul som gav dem ledningen med 1-0 i den femte minuten. Mikael Boman utökade sedan ledningen till 2-0 i den 26:e minuten.

Halmstad gjorde ett byte i den 42:a minuten och bytte in Oscar Petersson för Andreas Bengtsson. Västerås SK FK delade ut sin första varning i den 54:e minuten till Boris Ljevar. Halmstad gjorde sedan ett andra byte i den 57:e minuten med Alexander Berntsson som byttes in för Jonathan Svedberg. Västerås SK FK bytte sedan in Karwan Safari för Dennis Persson i den 66:e minuten samtidigt som Halmstad bytte ut Mikael Boman mot Sadat Karim.

Västerås SK FK kämpade vidare och lyckades ta sig igenom Halmstads försvar i den 71:a minuten, med en snygg målgörning av Simon Johansson som reducerade ställningen till 1-2. En spännande slutspurt följde där Västerås SK FK fortsatte att kämpa och lyckades kvittera med bara elva minuter kvar av matchen, genom ett mål av Karwan Safari assistat av Simon Johansson.

Västerås SK FK delade sedan ut en varning till Sean Sabetkar i den 82:a minuten men Halmstad lyckades inte använda sin chans från straffplatsen i den 83:e minuten då Rasmus Wiedesheim-Paul missade straffen.

Matchen såg ut att vara på väg mot en oavgjord match men Sadat Karim satte det avgörande målet för Halmstad i den sista minuten av matchen med en nickmål assisterad av Joel Allansson och leran stannade slutligen på 2-3 till Halmstad.