Västerås SK FK - IF Brommapojkarna 1 - 2

Västerås SK FK - IF Brommapojkarna (1 - 2)
Match i Superettan 2019
Matchstart: 2019-09-16 kl 19:00
Arena: Hitachi Energy Arena
Publik: 1 682

Det var en spännande match mellan Västerås SK FK och IF Brommapojkarna på måndagskvällen på Hitachi Energy Arena. Domaren Antti Kanerva och hans assisterande domare Niklas Alfredsson och Tobias Wärn höll ordning på planen inför en publik på 1682 personer.

Gästande laget IF Brommapojkarna inledde matchen starkt och tog ledningen i den sjunde minuten efter Alexander Nilssons mål med assist från Isac Lidberg. Men Västerås SK FK gav inte upp och bara nio minuter senare kvitterade Brian Span med assist från Simon Johansson.

I den 21:a minuten gjorde Västerås SK FK sitt första byte när Albin Sporrong ersatte Carlos Gaete Moggia. IF Brommapojkarnas Albin Linnér fick en varning i den 24:e minuten, följt av en varning för Västerås SK FK:s Jonas Hellgren i den 42:a minuten.

Andra halvlek inleddes med en snabb mål av IF Brommapojkarna när Isac Lidberg gjorde sitt andra mål i matchen med assist från Billy Nordström, vilket ledde till ett ledningsmål på 2-1. Västerås SK FK bytte in Karwan Safari för Petar Petrovic i den 59:e minuten. IF Brommapojkarnas Isac Lidberg fick en varning i den 62:a minuten och Aron Sandén byttes ut till förmån för Dusan Jajic i den 65:e minuten.

Västerås SK FK bytte in Douglas Karlberg i den 68:e minuten istället för Boris Ljevar. IF Brommapojkarnas Isac Lidberg byttes ut för Adam Gradén i den 74:e minuten. Gustav Sandberg Magnusson och Billy Nordström i IF Brommapojkarna fick varningar i den 75:e och 76:e minuten. IF Brommapojkarnas Hampus Elgán fick också en varning i den 82:a minuten.

IF Brommapojkarna gjorde sitt sista byte i den 86:e minuten, när Eric Johana Omondi ersatte Albin Linnér. Varken Västerås SK FK eller IF Brommapojkarna gjorde fler mål efter Lidbergs andra mål, vilket innebar att IF Brommapojkarna vann matchen med 2-1 på bortaplan.