Match i Superettan 2019
Matchstart: 2019-10-27 kl 15:00
Arena: Örjans Vall
Publik: 1 408

Det var en intensiv söndagseftermiddag på Örjans Vall när Halmstad tog emot IK Brage i Superettan. Inför en publik på 1408 personer blåste Fredrik Klitte igång matchen, där bortalaget gick ut som starkare.

Redan efter 20 minuter hamnade Halmstad i ett tidigt underläge när IK Brages Robbin Sellin skickade in bollen i nätet. Bara minuten senare utökade Anton Lundin ledningen till 0-2 med en välplacerad boll.

Halmstad kämpade dock på och lyckades reducera till 1-2 efter 32 minuter då Thomas Boakye hittade nätet med assistans av Rasmus Wiedesheim-Paul. Bara två minuter senare var det Wiedesheim-Paul som själv fick sätta bollen i nätet och kvittera till 2-2.

Andra halvlek bjöd på ett jämnt och chansrikt spel från båda lagen, där bland annat Halmstads Malkolm Nilsson Säfqvist drog på sig en varning. I den 75:e minuten gjorde båda lagen varsitt byte och IK Brages Kristian Andersen fick en varning bara några minuter senare.

Matchen höll på att sluta oavgjort, men i den 90:e minuten slog Halmstads Mikael Boman till och satte 3-2 med hjälp av en fin assist från Andreas Johansson. Peter Larsson byttes in i den sista minuten istället för Boman, och IK Brages Christian Kouakou fick en varning på tilläggstid.

Matchen slutade alltså 3-2 till Halmstad, som kämpade sig tillbaka efter en dålig start och tog tre viktiga poäng. En välspelad match med många chanser och mål.