Helsingborgs IF - Västerås SK FK (0 - 1)
Match i Superettan 2023
Matchstart: 2023-04-15 kl 13:00
Arena: Olympia, Helsingborg
Publik: 5 127

Det blev en händelserik match mellan Helsingborgs IF och Västerås SK FK på Olympia i Superettan. Inför en publik på 5127 personer bjöd lagen på en spännande match som slutade med en seger för Västerås SK FK med 0-1.

Situationen före matchen var att Helsingborgs IF låg på plats 13 i tabellen medan Västerås SK FK låg på plats 6 i tabellen.

Matchen var jämn och båda lagen skapade flera chanser under första halvlek. I andra halvlek kom det flera byten och det var Västerås som tog ledningen i 82:a minuten genom Miguel Sandberg, med assist av Jabir Abdihakim Ali.

Efter målet försökte Helsingborgs IF trycka på för en kvittering men Västerås SK FK höll undan och plockade med sig tre poäng till Västerås.

Matchen bjöd också på en utvisning då Johannes Petersson, målvaktstränare i Västerås, fick lämna planen i slutskedet av matchen.

Domaren Per Melin och de assisterande domarna Anders Böwing och Luke Kyqyku skötte matchen på ett bra sätt och inga stora incidenter skedde under matchen.

Sammanfattningsvis blev det en spännande och händelserik match där Västerås SK FK drog det längsta strået och vann med 0-1 över Helsingborgs IF på Olympia.