Match i Superettan 2023
Matchstart: 2023-04-30 kl 15:00
Arena: Behrn Arena
Publik: 2 142

Örebro tog en välförtjänt seger mot Athletic Eskilstuna i en match som spelades på söndag eftermiddag på Behrn Arena. Örebro öppnade matchen starkt och tog ledningen redan i den andra minuten. Noel Milleskog satte bollen i nätet efter en fin passning från Jake Larsson. Bara fyra minuter senare ökade Örebro på sin ledning. Axel Andrésson satte bollen bakom målvakten efter en fin passning från Kevin Walker.

Efter bara tio minuter spelade i andra halvlek ökade Örebro på sin ledning ytterligare. Noel Milleskog blev återigen målskytt efter en fin passning från Samuel Dahl. Athletic Eskilstuna försökte ta sig in i matchen men Örebro var för starka och kontrollerade matchen.

Efter en timmes spel gjorde Athletic Eskilstuna tre byten i hopp om att få en reducering men Örebro höll tätt i försvaret och släppte inte in några mål. I den 71:a minuten gjorde Örebro två byten för att fräscha upp laget och behålla sin ledning.

I slutet av matchen fick båda lagen varsin varning men Örebro höll fast vid sin 3-0 ledning till slutsignalen. Örebro får tre välbehövliga poäng och tar en steg närmare toppen av tabellen medan Athletic Eskilstuna fortsätter att kämpa i botten av tabellen. Publiksiffran på Behrn Arena var 2142 och domaren var Martin Strömbergsson, assisterad av Niclas Ivarsson och Fredrik Hammarström.