Match i Superettan 2023
Matchstart: 2023-05-15 kl 19:00
Arena: Vångavallen, Trelleborg A-plan
Publik: 918

Trelleborgs FF tog en viktig seger på hemmaplan mot Östersund i en jämn match på Vångavallen. Matchen började med hög intensitet och båda lagen kämpade för att ta kontrollen över spelet. Trelleborgs FF visade upp ett aggressivt försvarsspel och det dröjde inte länge innan Hermann Hallberg drog på sig en varning efter en kraftfull tackling på en Östersund-spelare.

I den 27:e minuten fick Haris Brkic också en varning efter en omdiskuterad situation i straffområdet. Östersund pressade på men fick inte till några riktiga farligheter. Istället var det Trelleborgs FF som tog ledningen i den 47:e minuten efter att Mohammed Khalid Saeid spelat fram till Hermann Hallberg som pricksköt bollen förbi Östersund-målvakten.

Östersund försökte replikera men hade svårt att skapa chanser och genomgick två byten i den 63:e minuten, där Malcolm Stolt och Albin Sporrong byttes in istället för Sebastian Karlsson Grach och Calvin Kabuye. Trelleborgs FF fortsatte att hålla en stark defensiv och lade sig på kontringar för att utöka sin ledning.

I den 77:e minuten bytte Trelleborgs FF in Markus Björkqvist för Haris Brkic och i den 81:e minuten byttes André Österholm ut mot Sadmir Zekovic och Assiedou Yannick Armel Adjoumani ut mot Kalpi Ouattara i ett sista försök från Östersund att få till en kvittering. Trelleborgs FF höll ut ända till slutet och vann matchen med 1-0 efter en stark insats både offensivt och defensivt.