Match i Superettan 2023
Matchstart: 2023-05-19 kl 19:00
Arena: Borlänge Energi Arena
Publik: 2 226

IK Brage och Gefle IF FF möttes på Borlänge Energi Arena inför en publik på 2226 personer. IK Brage som låg på plats 9 i tabellen och Gefle IF FF som låg på plats 7, möttes i en spännande match som slutade 1-1.

Gefle IF FF tog ledningen efter 17 minuter genom Leo Englund. IK Brage svarade snabbt med flera chanser men ingen av dem resulterade i mål. Istället för mål blev det varningar för Alexander Zetterström och Pontus Rödin i IK Brage, medan Adrian Edqvist i Gefle IF FF också fick en varning i den första halvleken.

I halvtid bytte IK Brage in Pontus Jonsson och det visade sig vara ett bra drag. Efter bara sex minuter i den andra halvleken satte Jonsson bollen i nätet och kvitterade matchen. Ieltsin Jeronimo Semedo Camoes gjorde en assist till målet.

IK Brage fick sedan problem när Alexander Zetterström fick sin andra varning i matchen och blev utvisad efter 67 minuter. Trots att man fick spela med en man mindre fortsatte IK Brage att kämpa för att vinna matchen.

Gefle IF FF bytte in Jacob Hjelte och Antonio Yakoub, medan IK Brage bytte in Jacob Stensson och Douglas Karlberg. Med bara några minuter kvar av matchen bytte också Gefle IF FF in Constantino Capotondi och Daniel Eliasson.

I slutminuterna blev det hektiskt med flera byten från IK Brage där Christopher Redenstrand och Eirik Asante Gayi kom in, medan Gustav Berggren fick lämna planen. Andre Bernardini blev varnad i den sjätte tilläggsminuten, men Ingen av lagen lyckades göra fler mål och matchen slutade 1-1. En ganska rättvis poängdelning med tanke på matchförloppet.