Match i Superettan 2023
Matchstart: 2023-05-28 kl 13:00
Arena: Jämtkraft Arena
Publik: 1 894

På söndagseftermiddagen möttes Östersund och Utsikten i en tuff Superettan-match. På hemmaplan på Jämtkraft Arena, inför 1894 åskådare, var det Östersund som inledde matchen starkast. Myroslav Mazur fick dock lämna planen tidigt efter en utvisning i den 13:e minuten. Östersund genomförde sitt första byte fyra minuter senare och det skulle visa sig vara ett lyckat byte. I den 24:e minuten gjorde Jakob Hedenquist 1-0 till hemmalaget efter en fin passning från Erick Brendon Pinheiro da Silva.

Utsikten ville dock inte ge upp och i den 51:a minuten gjorde Lucas Hedlund 1-1 efter en fin passning från Fredrik Martinsson. Östersund försökte att hitta tillbaka till ledningen genom flera byten, men i den 78:e minuten gjorde Utsiktens Allan Mohideen 1-2 efter en fin assist från Predrag Randelovic. Trots flera försök av Östersund lyckades de inte kvittera i slutminuterna. Utsikten kunde bejubla sin seger på bortaplan och fortsätter att leda tabellen. Östersund ligger kvar på plats sex.