Matchstart: 2023-06-01 kl 19:00
Arena: Olympia, Helsingborg
Publik: 4 427

Det var en händelserik match på Olympia när Helsingborgs IF tog emot Skövde AIK i Superettan. Trots att det var en match mellan två lag som ligger längst ner i tabellen bjöds det på en hel del spännande situationer.

Matchen började jämnt och båda lagen försökte skapa chanser. Skövde AIK drog på sig den första varningen i den 20:e minuten när Hugo Engström gjorde en hård tackling. Helsingborgs IF tog över spelet mer och mer ju längre matchen gick men hade svårt att skapa några farliga målchanser.

Som en följd av det tog hemmalaget beslutet att byta in Sumar Almadjed istället för Philip Rejnhold Olsen i den 63:e minuten. Men det ändrade inte så mycket på matchbilden där bägge lagen kämpade hårt för att vinna matchen.

Skövde AIK gjorde två byten i den 75:e minuten när Linus Mattsson tog Hugo Engströms plats medan Yoann Fellrath ersatte Darrell Kamdem Tibell. Helsingborgs IF svarade med att byta ut Oliver Stojanovic Fredin till förmån för Lukas Kjellnäs.

När matchen närmade sig slutet blev det mer och mer spänt. Gustav Broman drog på sig en varning i den 84:e minuten innan Samuel Sörman tog över för Armend Suljev i den 86:e minuten. Oscar Lennerskog ersatte Isak Vidjeskog för Skövde AIK i den 90:e minuten men det hjälpte inte att komma på poängtavlan.

Matchen slutade 0-0, vilket betydde att båda lagen fick nöja sig med en poäng var. Ett rättvist resultat baserat på matchbilden som stundtals var intensiv men utan några riktigt farliga målchanser. Helsingborgs IF ligger nu näst sist i tabellen medan Skövde AIK ligger sist.