Match i Superettan 2023
Matchstart: 2023-06-10 kl 13:00
Arena: Gavlevallen
Publik: 1 387

Det var en spännande match på Gavlevallen när Gefle IF FF tog emot Östers IF i Superettan. Gefle, som låg på plats 13 i tabellen, behövde verkligen en seger medan Östers IF, som låg på plats 4, var ute efter tre poäng för att fortsätta klättra uppåt.

Matchen började med hårt tempo och efter 39 minuter drog Oscar Lundin på Gefle på sig en varning. Strax innan halvtidsvilan fick även Östers Daniel Ljung en varning. Men det var Gefle som tog ledningen i matchen när Adrian Edqvist lyckades få in bollen i mål strax innan domaren blåste för halvtidsvilan.

Gefle fortsatte att trycka på i den andra halvleken och bara sex minuter in i den andra halvleken gjorde Antonio Yakoub Gefles andra mål på ett snyggt sätt, med assist från Edqvist. Men Östers ville inte ge upp och bara några minuter senare olyckligtvis för Kevin Persson, gjorde han ett självmål som gav Östers en chans att återkomma i matchen. Adam Bergmark Wiberg fick en varning för Östers lag strax efter.

Östers gjorde tre byten efter 68 minuter och Gefle följde efter och gjorde två byten samtidigt. Med lite mer än 15 minuter kvar av matchen var matchen fortfarande öppen. Jesper Jonasson Westermark gjorde Östers andra mål, och matchen var nu helt oavgjord.

Med mindre än fem minuter kvar av matchen kom dock avgörandet. Anton Lundin satte in Gefles tredje mål, med assist av Jacob Hjelte, och Gefle kunde hålla på ledningen fram till slutsignalen, trots att Östers gjorde ett byte och satte in Isak Magnusson för Niklas Söderberg precis innan slutet. Slutresultatet blev 3-2 till Gefle, som lyckades vinna och ta hem tre viktiga poäng.