Match i Superettan 2023
Matchstart: 2023-07-08 kl 15:00
Arena: NP3 Arena
Publik: 2 530

Västerås SK FK gjorde en kämpainsats för att slå tillbaka GIF Sundsvall under en dramatisk match på NP3 Arena, där lagen möttes i Superettan. Med 2530 åskådare på plats, var det GIF Sundsvall som inledde starkt och ledde med 1-0 efter att Frederic Nsabiyumva slagit in bollen i sitt eget mål i den 17:e matchminuten.

Men Västerås SK FK gav inte upp och kämpade tappert. Det dröjde inte länge innan Jabir Abdihakim Ali nickade in en boll och kvitterade för gästerna i den 18:e minuten, med assist från Simon Gefvert. Efter 27 minuter spelade, gjorde Jabir Abdihakim Ali ännu ett mål, den här gången med assist från Patric Åslund. Gästerna ledde nu med 2-1.

GIF Sundsvall försökte göra comeback genom att byta in Linus Hallenius och Jesper Carström i den 64:e minuten, men det var Västerås SK FK som fortsatte att dominerade. Simon Johansson gjorde ett mål i den 70:e matchminuten, med assist från Daniel Ask, och höjde Västerås ledning till 3-1.

GIF Sundsvall kämpade fortfarande, trots att Västerås SK FK hade en stark ledning, och bytade in Fredrik Lundgren och Edwin Dellkrans i den 81:a minuten. Varnignar delades ut till Paya Pichkah för GIF Sundsvall i den 74:e minuten, och Erik Andersson i den 87:e minuten. Matchen slutade 1-3 till fördel för gästerna, som drar nytta av tre viktiga poäng i Superettan.