Match i Superettan 2023
Matchstart: 2023-07-10 kl 19:00
Arena: Olympia, Helsingborg
Publik: 5 823

I en spännande match på Olympia i Helsingborg stod hemmalaget Helsingborgs IF för en viktig seger mot Östersund med 1 - 0 i Superettan. Matchen böljade fram och tillbaka med flera målchanser för båda lagen, men det var först i den 80:e minuten som matchens enda mål kom, tack vare ett självmål av Östersunds nummer 22, Theodore Rask.

Matchen inleddes tempofyllt med flera farliga målchanser från båda lagen. I den 32:a minuten drog Helsingborgs IF:s nummer 27, Benjamin Acquah, på sig en varning efter en tuff tackling. Östersunds Calvin Kabuye fick en varning i den 58:e minuten.

Östersund gjorde två byten i den 62:a minuten när Jakob Johnsson och Sebastian Karlsson Grach byttes in för Calvin Kabuye och Sadmir Zekovic. Helsingborgs IF:s Thomas Pauck Rogne drog på sig en varning i den 67:e minuten, och Helsingborgs IF gjorde två byten i den 70:e minuten när Wilhelm Loeper byttes in för Amin Al-Hamawi och Oliver Stojanovic Fredin byttes in för Sumar Almadjed.

Helsingborgs IF:s enda mål kom i den 80:e minuten efter ett självmål av Östersunds Theodore Rask. Östersund gjorde ett byte i den 84:e minuten när Albin Sporrong byttes in för Assiedou Yannick Armel Adjoumani, och Helsingborgs IF:s Ervin Gigovic byttes in för Benjamin Acquah i den 85:e minuten.

Matchen slogs till slut av med en publiksiffra på 5823 personer, och domaren Kaspar Sjöberg höll i taktpinnen tillsammans med assisterande domare Almira Spahic och Abdelmasih Gergess. Efter matchen står Helsingborgs IF på plats 14 i tabellen medan Östersund ligger på plats 9.