Match i Superettan 2023
Matchstart: 2023-07-14 kl 19:00
Arena: Visma Arena, Växjö
Publik: 2 275

Östers IF vände under fredagskvällens match mot Skövde AIK i Superettan på Visma Arena i Växjö. Skövde AIK, som ligger sist i tabellen, tog ledningen redan i andra minuten genom Isak Bjerkebo efter en assist från Elias Lindell. Östers IF försökte att hitta en kvittering men Skövde AIK stod emot och höll ledningen fram till den 45:e minuten då Daniel Ljung kunde kvittera efter en fin passning från Jesper Jonasson Westermark.

Åtta minuter in i andra halvlek slog Jonasson Westermark till igen och den här gången var det han själv som satte bollen i mål efter en fin instickning från Adam Bergmark Wiberg och Östers IF hade tagit ledningen med 2-1. Skövde AIK kämpade för att kvittera men Östers backlinje höll tätt och i den 84:e minuten fick både John Stenberg och Vladimir Rodic varsitt gult kort. Östers IF skapade också flera chanser samtidigt som Skövde AIK bytte ut flera spelare för att försöka vända matchen.

Matchen slutade till slut 2-1 till Östers IF, som fortsätter att hänga med i toppen av tabellen på femte plats. Skövde AIK fortsätter att kämpa i botten av tabellen. Domare för matchen var Fredrik Oppong och assistenterna var Robert Nyberg och Marcus Strandberg. Publiksiffran på Visma Arena låg på 2275 personer.