Match i Superettan 2023
Matchstart: 2023-07-16 kl 15:00
Arena: Gamla Ullevi
Publik: 4 622

GAIS mötte Gefle IF FF på Gamla Ullevi i en Superettan-match på söndagseftermiddagen inför en publik på 4622 personer. Domaren Adi Aganovic gjorde sig redo för avspark.

Matchen började relativt jämnt, men i minut 26 drog den första varningen fram. Den gick till Gefles Adrian Edqvist. I pausen gjorde båda lagen byten. GAIS bytte ut Niklas Andersen till förmån för Egzon Binaku, och Gefle bytte ut Sebastian Friman för Kevin Persson.

Andra halvlek inleddes explosivt med ett tidigt mål från Gefle IF FF. Nils Eriksson stod för målet med assist från Martin Rauschenberg Brorsen, vilket snabbt gav Gefle ledningen med 0-1. Kort därefter fick även Christoffer Aspgren från Gefle sin första varning i matchen.

GAIS började sedan kämpa hårdare och gjorde två byten i minut 63 där Alexander Ahl Holmström bytte in för Jonas Lindberg och Axel Henriksson bytte ut Richard Emeka Friday. En kort stund senare fick dock Mervan Celik från GAIS sin första varning i matchen.

GAIS fortsatte att kämpa på men blev pressade hårt av Gefle. Axel Henriksson fick en varning i minut 70 och GAIS gjorde ytterligare ett byte där Chisomnazu Chika Chidi ersatte Mervan Celik i minut 72.

I minut 74 gjorde Gefle två byten där Anton Lundin bytte in för Adrian Edqvist och Jacob Hjelte bytte ut Constantino Capotondi. GAIS gjorde också ett byte där Viktor Alexandersson ersatte Robin Frej i minut 82.

Matchen var inne på övertid och Gefle höll på att vinna när GAIS slog till på övertidens sista minut. Anes Cardaklija nätade för GAIS efter en assist från Egzon Binaku och matchen slutade 1-1. Detta var en mycket välspelad match med flera bra insatser från båda lagen.