Landskrona BoIS - Athletic Eskilstuna 1 - 2

Landskrona BoIS - Athletic Eskilstuna (1 - 2)
Match i Superettan 2023
Matchstart: 2023-07-22 kl 13:00
Arena: Landskrona IP A-plan
Publik: 1 663

Det var en intensiv match mellan Landskrona BoIS och Athletic Eskilstuna på Landskrona IP A-plan inför en publik på 1663 personer. Landskrona BoIS, som låg på plats 9 i tabellen, tog ledningen efter bara 9 minuter genom Gustaf Bruzelius som gjorde mål på en assist från David Edvardsson. Det blev ett kämpigt spel under resten av första halvlek men inga fler mål gjordes.

I halvtid byttes Athletic Eskilstunas Mattias Mitku ut mot Samir Maarouf som skulle visa sig ha en viktig roll i matchen. I den andra halvleken var det Athletic Eskilstuna som tog över spelet och det dröjde inte länge förrän de kvitterade. Oskar Lindberg satte bollen i nätet med en assist från David Palomino efter 54 minuter. Landskrona BoIS gjorde två byten i den 67:e minuten men det hjälpte inte. Athletic Eskilstuna fortsatte att trycka på och Oskar Lindberg gjorde sitt andra mål för dagen och satte Athletic Eskilstuna i ledning med 2-1 efter 70 minuter.

Athletic Eskilstunas Anton Ekeroth byttes in i den 76:e minuten för att stärka upp försvaret och det gjorde effekt. Landskrona BoIS fortsatte att kämpa men kunde inte hitta vägen till mål igen. Tre minuter efter Anton Ekeroths intåg på planen så byttes Gustaf Bruzelius ut och Xavier Odhiambo och Melker Jonsson kom in istället för Landkrona BoIS i den 77:e minuten. Athletic Eskilstunas David Palomino byttes ut mot debutanten Leo Lif i den 80:e minuten och Landskrona BoIS bytte ut David Edvardsson mot Max Nilsson i den 85:e.

Efter flera hårda tacklingar fick Landskrona BoIS Ousmane Diawara en varning i den 86:e minuten. Men Athletic Eskilstunas Abdul-Halik Hudu fick också en varning bara några sekunder senare efter en tuff tackling på Samuel Burakowsky. I den 87:e minuten byttes Oskar Lindberg ut och Ishak Shamoun kom in istället. I den fjärde övertidsminuten fick Ishak Shamoun också en varning.

Athletic Eskilstuna vann matchen med 2-1 och kunde därmed lämna jumboplatsen i tabellen. Landskrona BoIS tappar positionen som topplag i tabellen efter denna match. Domaren Magnus Lindgren med assisterande domarna Andreas Svensson och Henrik Melin dömde en rättvis match och höll koll på spelet under hela matchen.