Trelleborgs FF - Landskrona BoIS (0 - 3)
Match i Superettan 2023
Matchstart: 2023-07-30 kl 13:00
Arena: Vångavallen, Trelleborg A-plan
Publik: 1 884

Landskrona BoIS fortsatte sin fantastiska form i Superettan efter att ha besegrat Trelleborgs FF med 3-0 på Vångavallen. Redan efter sex minuter öppnade Landskrona upp målskyttet när Melker Jonsson enkelt skickade in bollen i Trelleborgs nät. Kort efter det blev Trelleborgs FF förvisade till 10 man när Johan Stenmark visades ut efter grov tackling. Landskrona BoIS utnyttjade sin numerära överlägsenhet och Kofi Fosuhene Asare ökade ledningen till 2-0 från straffpunkten i den nionde minuten.

Efter det tappade Trelleborgs FF allt självförtroende och försökte desperat att hitta en väg tillbaka in i matchen. Men det var Landskrona BoIS som fortsatte att dominera matchen, och bara några minuter senare gjorde Ousmane Diawara ett vackert mål, assisterad av David Edvardsson, och ökade ledningen till 3-0.

Trelleborgs FF försökte att samla sig efter halvtidsvilan genom att göra två byten, men det fanns ingen räddning för hemmalaget. Landskrona BoIS spelade med självförtroende och fick flera chanser att öka ledningen, men Trelleborgs målvakt gjorde flera fantastiska räddningar. Trots försök att få in nya spelare i matchen kunde Trelleborgs FF aldrig hota Landskrona BoIS ledning.

Matchen hade flera incidenter efter paus, med Landskronas Samuel Kotto som visades ut efter andra varningen, och flera fler varningar och byten. Men Landskrona BoIS höll ut och vann matchen med 3-0 på bortaplan, medan Trelleborgs FF tvingas gå tillbaka till ritbordet och tänka på hur de ska kunna återhämta sig efter denna förlust.