Athletic Eskilstuna - Örgryte IS Fotboll 1 - 3

Athletic Eskilstuna - Örgryte IS Fotboll (1 - 3)
Match i Superettan 2023
Matchstart: 2023-09-16 kl 13:00
Arena: Tunavallen
Publik: 612

Det var en viktig match för båda lagen på Tunavallen när Athletic Eskilstuna tog emot Örgryte IS Fotboll på lördagseftermiddagen. Trots att Örgryte låg näst sist i tabellen fick de en strålande start på matchen och det dröjde inte länge innan de tog ledningen. I den 15:e minuten slog Kevin Holmén en fin passning till Edi Sylisufaj, som pricksköt bollen i nätet och Örgryte IS Fotboll ledde med 1-0.

Athletic Eskilstuna kämpade för att komma tillbaka in i matchen men Örgryte fortsatte att pressa och öka på sin ledning. I den 24:e minuten gjorde Edi Sylisufaj sitt andra mål för dagen efter en fin nick från en hörna, och Örgryte ledde nu med 2-0.

Athletic Eskilstuna gjorde ett tidigt byte i den 35:e minuten då Yagan Sasman byttes in för Ali Suljic, men det dröjde inte länge innan Örgryte ökade sin ledning igen. I den 36:e minuten slog Isak Dahlqvist en fin passning till Noah Christoffersson som enkelt gjorde mål, och Örgryte IS Fotboll ledde nu med 3-0.

I halvtid bytte Athletic Eskilstuna in Sergio Mendiguchia Iglesias för Oskar Lindberg och i den 59:e minuten gjorde Jesper Modig ett mål för hemmalaget efter en fin assist av Yagan Sasman. Athletic Eskilstuna försökte kämpa sig tillbaka in i matchen men det var för sent för en comeback.

Båda lagen genomförde flera byten under matchen men resultatet stod kvar och det var Örgryte IS Fotboll som kunde fira en viktig bortaseger. Trots att Athletic Eskilstuna försökte kämpa till sista sekund var det inte tillräckligt för att komma ikapp Örgryte IS Fotboll som vann matchen med 3-1.