Match i Superettan 2023
Matchstart: 2023-09-18 kl 19:00
Arena: Visma Arena, Växjö
Publik: 9 875

Östers IF tog emot Västerås SK FK på hemmaplan inför en publik på nästan 10 000 personer på Visma Arena i Växjö. Domaren Richard Sundell hade tagit med sig assistentdomarna Joakim Wik och Josef Alacam för att leda kvällens match.

Det blev en jämn match där båda lagen skapade chanser under den första halvleken. Men det var Västerås SK FK som tog ledningen genom Max Larsson i den 30:e minuten. Ibrahim Yalatif Diabate stod för assisten. Varningen som Herman Magnusson fick i den 40:e minuten var den första av matchen.

Västerås SK FK utökte sin ledning till 2-0 i den andra halvlekens början när Ibrahim Yalatif Diabate gjorde sitt andra mål för kvällen, assisterad av Simon Johansson. Östers IF svarade snabbt och reducerade till 2-1 när Niklas Söderberg gjorde mål på en passning från Theodor Johansson.

I den 64:e minuten fick Västerås SK FK:s manager Kalle Karlsson en varning, och båda lagen gjorde byten i den 72:a och 73:e minuten. Efter en stund fick Östers IF också en varning när Månz Berg drog på sig en kort. Senare i matchen byttes spelarna ut tätt, och i den 86:e minuten fick Daniel Ljung från Östers IF också en varning.

Matchen skulle bli dramatiskt under slutskedet. Västerås SK FK:s Herman Magnusson fick en andra varning och blev utvisad i den andra tilläggstiden. Mohammed Mahammed byttes in för Västerås i den 90:e minuten. Men det var Östers IF som skulle göra det sista målet i matchen. Miloje Prekovic nickade in en boll på passning från Vladimir Rodic i den sjätte tilläggstiden och räddade en poäng för sitt Östers IF. Matchen slutade 2-2.

Östers IF ligger nu på tredje plats i tabellen och Västerås SK FK ligger på andra plats efter matchen. Båda lagen kommer fortsätta kämpa om att nå division 1.