Match i Superettan 2023
Matchstart: 2023-10-03 kl 19:00
Arena: Olympia, Helsingborg
Publik: 4 624

På Olympia i Helsingborg möttes Helsingborgs IF och Örebro i en spännande match i Superettan. Redan från start var hemmalaget igång och i den tredje minuten satte Lucas Lima in bollen i nätet på ett precist pass från Dennis Olsson. Strax innan halvtidsvilan ökade Helsingborgs sin ledning med en snygg träff av Erik Ring, som fångade upp en boll från Wilhelm Loeper.

I början av andra halvlek kom Örebros Victor Backman på kant med domaren och drog på sig en varning direkt efter att ha kommit ut på plan. Helsingborgs visade sig vara i högform och Wilhelm Loeper satte bollen i mål igen i den 49:e minuten efter att ha fått en fin passning från Lucas Lima. Erik Ring avslutade en fin löpning genom Örebros försvar och gjorde 4-0 med ett svagt försök till räddning från gästernas målvakt.

Valgeir Valgeirsson gjorde en tröstpoäng för Örebro i den 62:a minuten tack vare en passning från David Seger. Örebro bytte in dynamiskt spel från Sebastian Crona och Elias Barsoum för att öka chanserna att komma tillbaka i matchen. Men Helsingborgs kontrollerade resten av matchen och bytte in Amin Al-Hamawi för att stärka försvaret och på slutet unnade de sig en liten rotation i laget med tre byten. Resultatet stannade vid 4-1 och Helsingborgs kunde fira en fin seger inför en entusiastisk publik på 4624 åskådare. Efter matchen låg Helsingborgs på tolfte plats i tabellen och Örebro på tionde.