Match i Superettan 2023
Matchstart: 2023-10-08 kl 15:00
Arena: NP3 Arena
Publik: 4 435

Det var en spännande match mellan GIF Sundsvall och IK Brage på NP3 Arena i Superettan. Det var en jämn match där båda lagen kämpade hårt för att vinna. Hemmalaget GIF Sundsvall inledde matchen starkt och tog ledningen i den 27:e minuten genom ett mål från Paya Pichkah som assisterades av Elias Durmaz.

IK Brage svarade dock snabbt och i den 52:e minuten kvitterade de genom Ieltsin Jeronimo Semedo Camoes, som nickade in bollen efter en fin passning från Christopher Redenstrand. Bara tio minuter senare gjorde Alexander Zetterström ett nickmål för IK Brage och gav dem ledningen med 2-1.

GIF Sundsvall kämpade för att komma tillbaka in i matchen men IK Brage försvarade sig väl och höll tätt resten av matchen. Trots att GIF Sundsvall fick en straff i den 39:e minuten missade de chansen att kvittera genom Pontus Engblom.

Matchen slutade 1-2 till IK Brage, som seglade upp till sjunde plats i tabellen. GIF Sundsvall hamnade på trettonde plats efter matchen. Domaren var Magnus Lindgren och assistentdomarna var Joakim Wik och Henrik Melin. En publik på 4435 personer fick se en härlig match mellan dessa två lag.