GIF Sundsvall - Örgryte IS Fotboll 1 - 0

GIF Sundsvall - Örgryte IS Fotboll (1 - 0)
Match i Superettan 2023
Matchstart: 2023-10-30 kl 19:00
Arena: NP3 Arena
Publik: 4 242

I en viktig match i Superettan möttes GIF Sundsvall och Örgryte IS Fotboll på NP3 Arena inför 4242 åskådare. Matchen började i raskt tempo och redan i fjärde minuten kunde hemmalaget ta ledningen. Pontus Engblom, assisterad av Erik Andersson, gjorde 1-0 för GIF Sundsvall. Efter målet fortsatte hemmalaget att dominera matchen men det dröjde till den 31:a minuten innan första varningen delades ut. GIF Sundsvalls Jesper Carström varnades efter en tuff tackling. Örgryte IS Fotbolls Daniel Paulson fick också en varning i den 38:e minuten.

I halvtid hade GIF Sundsvall greppet om matchen och ledde med 1-0. Örgryte IS Fotboll gjorde ett byte inför andra halvlek, Sargon Abraham ersatte Amel Mujanic. Under den andra halvlekens första 20 minuter fortsatte GIF Sundsvall att dominera matchen men kunde inte öka på sin ledning.

I den 67:e minuten gjorde hemmalaget sitt första byte då Lucas Forsberg ersatte Robert Lundström. Örgryte IS Fotboll försökte skapa något framåt men GIF Sundsvalls försvar var välorganiserat och höll tätt. I den 71:a minuten gjorde Örgryte IS Fotbolls Viktor Lundberg entré på planen och bytte ut William Svensson. Fem minuter senare gjorde GIF Sundsvall sitt andra byte för matchen då Teodor Stenshagen ersatte Rasmus Lindkvist.

Örgryte IS Fotboll försökte desperat att kvittera men deras anfall var för ofarligt för att kunna hota GIF Sundsvalls mål. I den 83:e minuten bytte Örgryte IS Fotboll in Noah Christoffersson för Erion Sadiku. GIF Sundsvall lät Johan Bengtsson byta in för Elias Durmaz i den 85:e minuten. Samtidigt som Linus Hallenius ersatte Jesper Carström.

Matchen slutade 1-0 till GIF Sundsvall som säkrade viktiga tre poäng i kampen om en plats i Allsvenskan nästa säsong. Örgryte IS Fotboll ligger kvar sist i tabellen med endast tre matcher kvar att spela.